Today.ua

Життя Зеленського застрахували на 300 тисяч гривень: що відомо

Державне авіаційне підприємство "Україна" пред'явило до учасників тендеру на закупівлю обов'язкових страхових послуг на 2020 рік одну вимогу: страхування життя пасажира на літерному рейсі не повинно перевищувати 300 тисяч гривень. Саме на цю суму буде застрахований і президент Володимир Зеленський на випадок травми на борту літака компанії. Про це повідомляється на сайті Prozorro.

Приблизна вартість послуг становитиме 21,2 млн грн. За цю суму підрядник зобов'язується надати відразу кілька полісів:

Це буде стосуватися кожної одиниці техніки, яка знаходиться у користуванні компанії "Україна". Серед неї: Airbus А319-115, Ан-74ТК-300Д, вертоліт Мі-8МТВ-1, а також Ан-148-100В. Як відомо, Володимир Зеленський користується літаком Ан-74ТК-300Д.

У тендерній документації компанії, що займається перевезеннями вищих посадових осіб держави і, насамперед, президента, вказаний ліміт відповідальності за можливі неприємності. Якщо на рейсі постраждає або загине пасажир - компанія зобов'язується виплатити 300 тисяч гривень.

Раніше повідомлялося, що українці зареєстрували на сайті глави держави петицію з вимогою перенести Офіс президента України у прифронтове селище Золоте Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ