Today.ua

Жорсткий ультиматум: у Путіна закликали Зеленського змусити військових виконувати його накази

Росія продовжить перемовини щодо зустрічі глав держав "нормандського формату” лише коли президент України Володимир Зеленський "змусить добровольців виконувати свої накази" щодо відведення сил у Золотому і Петровському. З такою заявою виступив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Представник Кремля заявив, що  в Москві стежили за візитом Зеленського до Золотого Луганської області та бачили відео конфлікту президента з добровольцями.

"Безумовно, ми стежили з великою увагою. Деякі діалоги, які мали місце, на повний зріст висвітили ті проблеми, які є, і показали першоджерело цих проблем. Ми сподіваємося, що в міру того, як президент України змусить ось ці підрозділи виконувати власні накази, тоді, власне кажучи, можна говорити про підготовку до розведення, що, в свою чергу, є важливою складовою до підготовки саміту", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, в суботу, 26 жовтня, президент України Володимир Зеленський прибув на позиції українських добровольців в районі населеного пункту Золоте на Донбасі, де має відбутися розведення сил і засобів. Розмова Зеленського та добровольця була досить емоційною. В один момент глава держави сказав: “Послухай, я президент цієї країни, мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь, я тобі прийшов і сказав: зброя прибери. А ти мені не перекладай на акції”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ