Today.ua

“Згадаєте мої слова“: Ляшко пообіцяв “найгучніший в історії України“ суд над Герусом

Олег Ляшко, колишній народний депутат та лідер Радикальної партії, повідомив, що Головне слідче управління Нацполіції порушило кримінальну провадження щодо голови та членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ). За словами Ляшка, зазначені посадовці відмовилися виконати рекомендацію міністра енергетики і заборонити імпорт російського електрики в Україні. Про це політик написав на своїй сторінці в Facebook.

"За нашим з Віталієм Купрієм зверненням Головне слідче управління Нацполіції порушило кримінальне провадження щодо голови та членів НКРЕКУ, які відмовилися на звернення міністра енергетики заборонити імпорт російського електрики в Україні. Справа розслідується за ч.2 ст. 367 Кримінального кодексу України - службова недбалість", - повідомив Ляшко.

За його словами, саме через "злочинну бездіяльність" голови НКРЕКУ Валерія Тарасюка і членів комісії українська економіка зазнає величезних збитків: видобуток вугілля впав на 17%, а виробництво електроенергії знизилося на 4%.

Ляшко пообіцяв, що судовий процес буде гучним.

"Суд над бандою Геруса, до якої увійшли і члени НКРЕКУ, в майбутньому буде одним з найгучніших в історії України. Адже тільки сліпий може не бачити, що вбивство власної енергетики і економіки в інтересах Росії - це злочин!" - заявив політик.

Нагадаємо, раніше Today.ua публікував відео бійки між Ляшком і Герусом в аеропорту “Бориспіль”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ