Today.ua

Зеленський звільнив заступника голови СБУ

Новообраний президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення заступника голови СБУ Віктора Кононенка. Відповідний указ розміщено на офіційному сайті глави держави.

"Звільнити Кононенка Віктора Іонасовича з посади заступника Голови Служби безпеки України", - йдеться в тексті указу, що датований сьогоднішнім днем, 3 червня 2019 року.

Нагадаємо, раніше заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко сам подав у відставку.

“Подав рапорт (про звільнення, – ред.). Чекаю указ”, – сказав він в коментарі журналістам.

Також повідомлялось, що 20 травня, в день інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського голова Служби безпеки України Василь Грицак подав у відставку.

“Виконую обіцянку і публічно інформую: сьогодні подаю на розгляд новообраного президента України рапорт про своє звільнення з посади голови СБУ", - йшлося в заяві Грицака.

Також він повідомив, що в установленому Військовими статутами порядку відповідні рапорти про звільнення із займаних посад складено усіма заступниками голови СБУ і членами команди.

Грицак зазначив, що за час російської агресії СБУ втратила 27 своїх співробітників, "однак, попри всі труднощі, сьогодні вона відповідає кращим спецслужбам світу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ