Today.ua

“Зеленський зробив величезний виняток“: новий глава МЗС розповів, чому Аваков залишився на посаді

Президент України Володимир Зеленський зробив "великий виняток", залишивши Арсена Авакова на посаді міністра внутрішніх справ. Таку заяву зробив глава МЗС Вадим Пристайко.

За словами міністра закордонних справ, глава держави Володимир Зеленський залишив Арсена Авакова на посаді міністра внутрішніх справ, зробивши для нього величезний виняток, адже новий Кабмін повинен був складатися тільки з нових осіб.

Зокрема, як наголосив Пристайко, глава МВС зберіг посаду завдяки своїй компетентності при проведенні складної, але успішної реформи поліції.

За його словами, у Зеленського не було мети просто замінити керівну ланку заради заміни.

"Для Зеленського це рішення не було простим, але він вибудував чітку стратегію свого ставлення до членів уряду", - додав Пристайко.

Раніше повідомлялось, що колишній депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко, який раніше претендував на посаду заступника Арсена Авакова, може зайняти крісло міністра МВС.

Як відомо, у 2014 році Геращенко був призначений на посаду радника глави МВС України Арсена Авакова, який був перепризначений на ту ж посаду 29 серпня.

У даний момент міністр внутрішніх справ Арсен Аваков незадоволений своїм нинішнім становищем і знаходиться в певній депресії через обмеження своїх повноважень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ