Today.ua

Зеленський взявся за Ахметова: заарештовано акції “Укртелекому“

Виконавча служба заарештувала практично 93% цінних паперів приватної телекомунікаційної компанії, найбільшого в країні оператора фіксованого зв'язку "Укртелеком", який належить українському олігарху Рінату Ахметову. Акції було заарештовано через борги в розмірі майже 1,8 млрд грн компанії ESU перед державним Ощадбанком. Про це повідомила прес-служба фінустанови.

Відзначається, що ESU не здійснила погашення облігацій, не сплативши покладений купонний дохід, як це було встановлено проспектом емісії. Для зняття заборгованості Ощадбанку довелося звернутися за допомоги судів, які тривали два роки.

У повідомленні прес-служби Ощадбанку відзначається, що ESU має намір відстрочити виконання судового рішення, але Верховний Суд скасував розстрочку.

Заарештовані цінні папери ПАТ "Укртелеком" збираються реалізувати під час публічних аукціонів, тим самим погасити заборгованість перед Ощадбанком.

Відзначимо, що в поточному році стан українського бізнесмена і промисловця Ріната Ахметова склав близько 5,7 млрд доларів.

Раніше повідомлялось, що президент України Володимир Зеленський “переконав” олігарха Ахметова, що йому вигідніше дати показання на Порошенка і інвестувати мільярди в економіку України, ніж відправитися у в’язницю разом з експрезидентом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ