Today.ua

Зеленський відреагував на рішення ПАРЄ повернути російську делегацію

Президент Володимир Зеленський розчарований рішенням Парламентської асамблеї Ради Європи, яка прийняла резолюцію про повернення Російській Федерації права голосу на засіданнях. Рішення підтримали 118 делегатів, 62 проголосували проти, 10 - утрималися. На своїй сторінці у Facebook Зеленський розмістив пост, в якому висловив свою позицію щодо цього питання.

"Головним аргументом на користь повернення стали необхідність захисту прав людини і громадянина як вищих демократичних цінностей. Сподіваюся, що в питанні захисту демократичних цінностей ні в кого не було думок про цінності матеріальних", - написав Зеленський.

Президент України подякував членам української делегації і дружній національній делегації за "мужню боротьбу до кінця".

Також він нагадав, що сьогодні спливає термін виконання відповідного наказу Міжнародного трибуналу з морського права, згідно з яким Росія повинна відпустити наших моряків.

"Нагадую, що саме сьогодні, 25 червня, закінчується термін виконання наказу Міжнародного трибуналу з морського права. З нетерпінням чекаємо, як задекларовані положення щодо верховенства права будуть втілені в реальному житті", – сказав Зеленський з цього приводу.

Як відомо, Україна і Грузія оскаржили повноваження російської делегації в ПАРЄ. Рішення про те, чи будуть підтверджені повноваження росіян, буде прийнято в ПАРЄ 26 червня в другій половині дня.

Today.ua повідомляв, що Петро Порошенко закликає українців їхати на відпочинок до Грузії в знак підтримки країни в протистоянні з Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ