Today.ua

Зеленський відмовився від запрошення Лукашенка відвідати Мінськ

Президент України Володимир Зеленський відмовився від запрошення глави Білорусі Олександра Лукашенка приїхати до Мінська на відкриття II Європейських ігор, які стартували 21 червня. Про це повідомила прес-секретар Президента України Юлія Мендель.

"Найближчими днями не планується візитів до Мінська", - уточнила Мендель.

Як відомо, на церемонії відкриття Європейських ігор були присутні президенти Росії і Чечні - Володимир Путін і Рамзан Кадиров. Також був запрошений прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

Церемонія проходила на мінському стадіоні "Динамо". Спортивні змагання триватимуть до 30 червня. В іграх візьмуть участь понад 3 тис. спортсменів з 50 країн світу, які змагатимуться у 15 видах спорту.

До гостей церемонії та учасників II Європейських ігор звернувся з відеозверненням Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

"Спорт може бути прекрасним посередником для дружби, взаємної поваги та миру. Я вітаю засади інклюзії та відсутність дискримінації, згідно з якими проводяться Ігри. Ці цінності лежать в основі Цілей сталого розвитку нашого спільного плану, спрямованого на те, щоб ніхто не залишився осторонь, - сказав Антоніу Гутерріш.

https://youtu.be/vIUuxtgtHdA

Нагадуємо, Олександр Лукашенко зустрівся з представником України в тристоронньої контактної групи Леонідом Кучмою. На зустрічі Кучма висловив впевненість, що Україна за допомогою Білорусі вирішить проблеми, які нині існують в країні.

Раніше повідомлялося, що Президент Білорусі Олександр Лукашенко привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ