Today.ua

Зеленський пообіцяв повернення в Україну кримських татар в рамках другого етапу обміну полоненими

Другий етап обміну полоненими між Росією та Україною передбачає звільнення затриманих в РФ кримських татар. Про це президент України Володимир Зеленський розповів в коментарі журналістам.

"Це (звільнення кримських татар, - ред.) - другий етап... Я думаю, що над другим етапом ми будемо серйозно працювати і повернемо вже всіх", - заявив глава держави.

Володимир Зеленський зазначив, що обмін полоненими - це перший етап реалізації домовленостей між президентами Росії та України.

Він також зазначив, що проводив телефонні переговори з президентом РФ Володимиром Путіним, за результатами яких вдалось досягнути обміну полоненими.

Нагадаємо, сьогодні, 7 вересня, в аеропорту “Бориспіль” приземлився літак з українськими політв’язнями і військовополоненими, яких незаконно утримували в Росії. Звільнених українців зустрічали їхні родичі, а також високопосадовці, серед яких були президент України Володимир Зеленський, глава Офісу президента Андрій Богдан, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, генпрокурор Руслан Рябошапка та інші. Обмін полоненими відбувся у форматі “35 на 35”: в Україну повернулись 24 військовополонених моряків та 11 політв'язнів, серед яких Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб та інші.

Кожного звільненого українця з літака особисто зустрічав президент України Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ