Today.ua

Зеленський подякував Меркель за неповернення Росії до “Великої сімки“

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Про це повідомили в прес-службі Офісу президента.

Під час розмови Зеленський і Меркель обговорили результати саміту "Великої сімки" у Франції. Український глава держави подякував Меркель за позицію з приводу неповернення Російської Федерації до складу "Великої сімки".

Також Зеленський розповів про ситуацію в Станиці Луганській На Донбасі. Зокрема, про те, як виконуються умови домовленостей про відведення військових сил.

Президент України наголосив на важливості якнайшвидшого проведення зустрічі лідерів країн "нормандського формату". Це необхідно для обговорення мирного процесу і узгодження подальших дій на сході України.

Зі свого боку Меркель висловила підтримку щодо дій України для миру на Донбасі. Вона погодилася з тим, що зустріч в "нормандському форматі" потрібно провести найближчим часом.

Була досягнута домовленість про те, що підготовчу зустріч дипломатичних радників глав держави проведуть 2 вересня 2019 року.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський обговорив з президентом Європейської ради Дональдом Туском спроби повернути РФ в G8.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ