Today.ua

Зеленський дав уряду низку завдань у зв'язку із спалахом китайського коронавірусу

Президент України Володимир Зеленський дав Кабінету міністрів низку завдань у зв’язку із спалахом китайського коронавірусу. Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.

Зазначається, що Зеленський дав низку завдань українському уряду з метою посилення заходів із недопущення потрапляння китайського коронавірусу та поширення захворювання на території України.

Зеленський запевнив, що ситуація з розповсюдженням вірусу є цілком контрольованою і постійно перебуває в полі його уваги. На сьогоднішній день в Україні не зареєстровано жодного випадку інфікування та немає підстав для застосування заходів надзвичайного характеру.

"Залучені всі необхідні ресурси, влада володіє всією інформацією в повному обсязі. Здійснюється постійний моніторинг поширення нового коронавірусу за кордоном, всередині країни проводяться профілактичні заходи", - йдеться на сайті президента.

Також повідомляється, що Зеленський дав завдання перенести діяльність оперативного штабу щодо недопущення поширення захворювання в Україні, який діє при Міністерстві охорони здоров’я, на рівень Кабміну, створивши відповідну робочу групу.

Також Зеленський закликав розробити національний план протиепідемічних заходів реагування на поширення коронавірусу із залученням ресурсів не лише МОЗ, а й Міністерства внутрішніх справ, Міноборони, Міносвіти, Мінінфраструктури та низки інших служб і організацій.

Раніше повідомлялось, що через спалах коронавірусу Україна скасовує літаки в Китай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ