Today.ua

Зеленського просять скасувати передачу Андріївської церкви Константинопольському Патріархату

Президента України Володимира Зеленського закликають скасувати передачу Андріївської церкви в користування Константинопольського Патріархату. Відповідну петицію розміщено на сайті глави держави.

"Скасувати передачу Андріївської церкви в 2018 році в безоплатне постійне користування Константинопольського Патріархату, як об'єкта культурної спадщини та пам'ятки архітектури народу України, яка перебуває у державній власності", - йдеться в тексті петиції.

Автором ініціативи є Олександр Логвиненко. Петицію було розміщено на сайті Зеленського 10 серпня. За три дні вона зібрала 234 підписи. Для розгляду петиції необхідно, щоб вона зібрала 25 тисяч підписів.

Нагадаємо, 7 листопада 2018 року тодішній президент України Петро Порошенко підписав закон про передачу Андріївської церкви в Києві у користування Вселенського патріархату. 9 листопада закон про особливості користування Андріївською церквою Національного заповідника “Софія Київська” офіційно опублікували в “Голосі України”, а 10 листопада цей закон вступив в силу.

В законі наголошується, що Андріївська церква після передачі Константинополю залишається у переліку об’єктів нерухомої культурної спадщини Національного заповідника “Софія Київська”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ