Today.ua

Зеленський знайшов заміну Гелетею

Президент України Володимир Зеленський знайшов заміну генерал-полковнику Гелетею, який звинувачував Анатолія Гриценка в "брудному піарі". Новим начальником Управління державної охорони України призначений Олексій Оцерклевич — підполковник Збройних сил України, учасник війни на Донбасі, заступник командира 1-го механізованого батальйону 93-ї окремої механізованої бригади в часи боїв за Донецький аеропорт.

До речі, з ім'ям Оцерклевича пов'язаний скандал, який викликав резонанс в українському суспільстві. В грудні 2014 року журналісти російського телеканалу Lifenews показали сюжет про зустріч «кіборгів» з бойовиками «ДНР» поблизу Донецького аеропорту. Переговори з бойовиком Моторолою вів Олексій Оцерклевич. Український офіцер потиснув Моторолі руку і сказав, що вважає цю війну «братовбивчою», ініційованою політиками і нікому не потрібною. Сам офіцер в своє виправдання заявив, що насправді йому хотілося задушити Моторолу, але насамперед треба було вивести без стрілянини українських солдатів.

Також президент Зеленський призначив В'ячеслава Штучного першим заступником начальника Управління державної охорони. Іншим указом президент звільнив Володимира Дахновського з посади першого заступника начальника Управління держохорони. Також глава держави призначив Максима Донця заступником начальника Управління — начальником Служби безпеки Президента України Управління державної охорони.

Нагадаємо, за словами Гелетея, у 2018 році державна охорона запобігла 11 замахам на колишнього президента Петра Порошенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ