Today.ua

Зеленський постарався: Лукашенко дав добро

Президент України Володимир Зеленський запросив президента Білорусі Олександра Лукашенка до Житомира, щоб взяти участь у форумі регіонів, який пройде 3 і 4 жовтня 2019 року.

- Ми отримали ряд позитивних сигналів від обраного президента України, - каже Посол Білорусі в Україні Ігор Сокіл. - Як ви знаєте, Володимир Зеленський запросив Олександра Лукашенка на форум регіонів у Житомирі. Наш президент підтвердив свою участь. Це стане найважливішим заходом у двосторонніх відносинах.

У Мінську також відреагували на пропозицію президента України Зеленського зібрати в столиці Білорусі світових лідерів. На українсько-російські переговори Зеленський запропонував додатково запросити лідерів США, Великобританії, Німеччини та Франції.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підкреслив, що підтримує таку ініціативу Зеленського, але є нюанси. Білорусь воліла б, щоб українську проблему» вирішували «три слов’янські народи» без європейців і американців. Але оскільки в такому форматі питання не вирішується, то Білорусія згодна на багатосторонні переговори.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський відмовився від запрошення глави Білорусі Олександра Лукашенка приїхати до Мінська на відкриття II Європейських ігор

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ