Today.ua

Зеленський оприлюднив відеозвернення глав церков до жителів окупованих територій

Обраний у другому турі президентських виборів шоумен Володимир Зеленський провів зустрічі з усіма релігійними лідерами України. Після цього на сторінці Зеленського у "Фейсбуці" з'явилося відеозвернення голів всіх релігійних конфесій до жителів окупованого Донбасу та анексованого Криму.

"Результатом зустрічей з релігійними лідерами стало послання світу для жителів Криму і Донбасу. Дякую всім, хто погодився. Ми з вами! Ми разом! Ми - одна країна!» — підпис під відео на сторінці Зеленського у соцмережах.

Всі священнослужителі передають людям на Донбасі і в Криму послання світу і говорять, що Україна пам'ятає про них. Правда, у ролику не виявилося послання від голови ПЦУ Єпіфанія, з яким Зеленський також зустрічався.

«Дорогі брати і сестри, жителі Криму і жителі Донбасу... Я хочу, щоб Господь якомога швидше привів нас до справедливого світу», — говорить у зверненні почесний патріарх ПЦУ Філарет.

«Я хочу зі словом світу звернутися до українців... Ми молимося за мир, а мир може бути лише тоді, коли є правда і справедливість. Молимося за справедливий мир для всіх нас», — сказав глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

«Я звертаюся зі словом кохання і, заради Бога, прошу тих людей, від яких це залежить, припинити розмовляти один з одним за допомогою гармат, знарядь, автоматів... Ми віримо, що Бог переможе всяке зло. Ми віримо, що нарешті ми сядемо, як цивілізовані люди, за стіл переговорів і зможемо всі конфлікти, всі питання, які є у нас один до одного, вирішити з допомогою мудрості людської», — сказав глава УПЦ МП Онуфрій.

Раніше Володимир Зеленський провів зустріч з українським олігархом Віктором Пінчуком. Зеленський повідомив, що обговорював з Віктором Пінчуком відповідальність бізнесу перед Україною.

«Обговорили з Віктором Пінчуком прозорість правил, відповідальність бізнесу перед країною, рівність усіх перед законом», — написав новообраний президент Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ