Today.ua

Зеленський обрушився з гнівом на ЦВК: опубліковано відео

Володимир Зеленський, який за результатами другого туру президентських виборів набрав майже 75% голосів українців, звинувачує Центральну виборчу комісію (ЦВК) в умисному затягуванні його інавгурації. Зеленський також прокоментував прийнятий 25 квітня 2019 року закон про функціонування української мови.

Інавгурація нового президента України має відбутися протягом 30 днів з моменту оприлюднення офіційних результатів виборів. На думку юристів, виходячи з чинного законодавства, інавгурація може відбутися до 3 червня 2019 року.

Володимир Зеленський вважає, що метою таких зволікань є закінчення конституційного терміну, коли президент України може розпустити Верховну Раду.

«ЦВК затягує офіційне оголошення результатів виборів. Чому? Для того, щоб Верховна Рада могла відтягнути інавгурацію. Щоб вона відбулася після 27 травня і у президента Зеленського не було навіть можливості думати про розпуск парламенту», — вважає шоумен Зеленський.

Володимир Зеленський вважає несправедливим ненадання йому реальних повноважень, оскільки він заручився підтримкою 73 відсотків виборців, які гідні того, щоб у їх обранця з'явилася реальна можливість змін.

Тим не менш Зеленський впевнений в тому, що «все буде добре навіть не на 73%, а на всі 100 відсотків».

Раніше команда Володимира Зеленського назвала дві «червоні лінії» на переговорах з Росією.

“У нас є дві “червоні лінії”: ми не готові торгувати, здавати в короткострокову або довгострокову оренду, дарувати в користування українські землі і українських громадян. Цього ніколи не станеться при президенті Зеленському”, – заявив спікер штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ