Today.ua

“Зеленський дав завдання“: Нефьодов проводить до 1 грудня чистки на митниці

Новий голова Державної митної служби України Максим Нефьодов, який запустив IT-аудит основних систем нової митниці з метою визначення «вузьких» місць та підготовки плану цифрової трансформації української митниці, заявив, що Міністерство фінансів затвердило структуру апарату нової митниці та штатний розклад.

- Володимир Зеленський поставив завдання до 1 грудня очиститися і укомплектуватися кадрами, - говорить Максим Нефьодов. - Тому ось у такий строк і плануємо все зробити. У нас тепер повинна бути 571 людина, яких ми почнемо поступово переводити з існуючих співробітників, набирати на конкурсах ззовні і брати з інших держорганів.

За словами Нефьодова, наступний крок – регіональна структура митниці.

- У 2020 році перейдемо на єдину юридичну особу, але це вимагає суттєвих змін у законодавство, які вже майже підготовлені, – додав Фахівець.

Раніше Нефьодов пояснив, чи може поліція штрафувати «євробляхерів».

Нагадаємо, українська митниця буде знищувати товари в посилках за порушення авторського права. Стало відомо, що Верховна Рада має намір розглянути законопроект № 1230, який наблизить митне законодавство України до стандартів ЄС в сфері захисту товарів інтелектуальної власності (ІВ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ