Today.ua

“Зе-парад і Марш націоналістів“: як у столиці розпочався День Незалежності

Сьогодні, 24 серпня, в Україні відзначають День Незалежності. У Києві цього дня заплановано відразу два марші - Хода Гідності та Марш захисників, які пройдуть по новому для України сценарію.

Святкування розпочалося біля пам'ятного хреста на місці загибелі Героїв Небесної Сотні. Там українці вшанували хвилиною мовчання героїв, які віддали життя за незалежність своєї країни.

О 9:30 на Майдані Незалежності стартувала Хода Гідності, режисерами якої стали відомий український кліпмейкер Алан Бадоєв та хореограф Олена Коляденко. У заході візьмуть участь президент Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою Зеленською, а також ветерани, військові ВСУ, волонтери, спортсмени, медики, педагоги і українці, які прославили нашу країну.

У центр Києва на офіційні святкування вже прибули високі гості і президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко.

З 11:00 до 13:00 свою ходу проведуть і націоналісти. "Марш захисників України", в якому заявлені учасники АТО, сім'ї загиблих і волонтери, пройде від парку Шевченка до Майдану. Там вдруге за день виконають гімн. Після цього військові капелани ПЦУ проведуть молебень за загиблими на Михайлівській площі.

Також сьогодні в центрі Києва відбудеться грандіозний концерт. На ньому виступить Тіна Кароль, солістка групи ONUKA Ната Жижченко, п'ять оркестрів, українські зірки світової оперної сцени – Андрій Романенко, Євген Орлов, Оксана Крамарева і Анжеліна Швачка, 18 піаністів і народних артистів України.

https://youtu.be/sJP-oDZiS6I

Раніше повідомлялося, що з нагоди Дня Незалежності України президента Володимира Зеленського привітали світові лідери, зокрема президент США Дональд Трамп, президент Франції Еммануель Макрон і королева Великобританії Єлизавета II.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ