Today.ua

“Здоров'я людини є головним пріоритетом“: Зеленський відповів на петицію щодо Супрун

На сайті президента України Володимира Зеленського з'явилася відповідь на петицію з вимогою залишити керівником Міністерства охорони здоров’я Уляну Супрун. Відповідна петиція набрала понад 25 тисяч голосів, тому мала бути розглянута главою держави.

"Ми не маємо іншого шляху, ніж розбудова стратегічно орієнтованої державної політики, у якій, зокрема, здоров’я людини є одним із головних пріоритетів розвитку країни. Водночас повідомляю, що постановою Верховної Ради України від 29 серпня 2019 року №12-ІХ міністром охорони здоров’я України призначено Зоряну Степанівну Скалецьку", - йдеться у відповіді Володимира Зеленського.

Глава держави також подякував всім, хто підписав петицію.

"Дякую всім, хто долучився до цієї петиції, за активну громадянську позицію та розуміння необхідності продовження трансформації галузі охорони здоров’я", - зазначив Зеленський.

Також він нагадав, що 4 вересня 2019 року на засіданні Кабінету міністрів було ухвалено рішення про підтримку заяви першого заступника міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун щодо звільнення її з посади за власним бажанням.

Нагадаємо, Уляна Супрун після своєї відставки з посади в.о. міністра охорони здоров’я України вирішила розповісти подробиці першої зустрічі з Володимиром Зеленським. За її словами, під час першої зустрічі із президентом вона пожартувала і представилась йому як “доктор Смерть”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ