Today.ua

“Здаватись не буду“: Кличко прокоментував наміри Зеленського щодо його звільнення

Намір президента України Володимира Зеленського звільнити мера Києва Віталія Кличка суперечить принципам Європейської хартії про місцеве самоврядування. Таку думку Віталій Кличко висловив в коментарі українським журналістам.

Він також розкритикував намір партії "Слуга народу" розділити повноваження мера та голови Київської міської державної адміністрації.

"Вплив президента та уряду на місцеве самоврядування прямо суперечить Європейські Хартії. Якщо мера обирають, і він не має ніяких повноважень, щоб реалізувати очікування мешканців, які довіряють йому реалізувати ці повноваження, немає в жодному європейському місті, в жодній європейські чи сучасній країні", – сказав Кличко.

Кличко розповів, як діятиме в разі, якщо його позбавлять посади голови КМДА.

"В жодному разі я здаватися не буду, я буду робити все для того, щоб відстояти місцеве самоврядування. І це питання не моє, це питання взагалі принципів, які повинні бути в нашому місті, щоб кияни мали можливість керувати містом. Через вибори, які доручають, обираючи Київську міську раду, і мера столиці. Я переконаний, що іншого шляху немає. Також ми будемо звертатися і в юридичній площині, це питання вирішувати. І буду звертатися до громадськості, будемо робити всі кроки для того, щоб цього не сталося", – зазначив він.

За словами Кличка, намір партії "Слуга народу" розділити повноваження мера та голови столичної міської державної адміністрації "попахує авторитаризмом".

Як відомо, Віталій Кличко вперше обраний Київським міським головою з 5 червня 2014 року. Посаду голови КМДА він обіймає з 25 червня.

Нагадаємо, раніше глава Офісу президента Андрій Богдан попросив Кабмін подати подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ