Today.ua

“Завзята Валентина“: як виглядала в молодості головна героїня серіалу “Свати“

Російська актриса Тетяна Кравченко, яка зіграла в серіалі "Свати" завзяту героїню Валентину Будько, почала свою кар'єру ще в далекому 1976 році. Але популярність до неї прийшла саме після виходу "Сватів", на початок зйомок яких акторці вже було 55 років.

У театральне училище імені М. Щепкіна Кравченко вступила з першої спроби. Без додаткових протекцій і повторних проб її прийняли, незважаючи на сильний український акцент. Через рік талановиту дівчину запримітила народна артистка і великий педагог Алла Тарасова, вона і переманила перспективну студентку до себе, в Школу-студію МХАТ.

По закінченню навчання, Кравченко почала грати на сцені "Ленкому". В її постійному репертуарі було 30 ролей, які вона відшліфувала до ідеалу. Творча біографія Тетяни Кравченко почалася одразу з головної ролі. Дівчина зіграла героїню в постановці «Мої надії» за п'єсою Михайла Шатрова.

Фільмографія Тетяни Кравченко почалася роллю зоотехніка Серафими Сергіївни в картині «Приїжджа». А от стрічка, яка принесла першу популярність, вийшла на екрани в 1981 році. Роль тренера Лідії Павлівни Лаврушиної у фільмі «Восьме чудо світу» в мить перетворила Кравченко у впізнавану радянську артистку.

Серед інших картин з її участю: драма «Грибний дощ», гостросюжетний фільм «Торпедоносці», комедія «Передчуття любові», «Леді Макбет Мценського повіту», «Яри», «Русское чудо», «Ширлі-мирлі» та інші.

[gallery size="medium" td_select_gallery_slide="slide" ids="89920,89923,89922,89921,89924"]

Особисте життя Кравченко склалося не так вдало, як кар'єра. Актриса двічі виходила заміж, але не знайшла свого жіночого щастя. У другому шлюбі у неї з'явилася дочка Ганна. В свої 65 років Тетяна вже не шукає собі пару, а про минулі любовні пригоди згадувати не любить.

Раніше повідомлялося, що актрису "Сватів" кілька разів помічали в нетверезому стані на вулиці. ЗМІ припускають, що зірка могла почати випивати через невизначену "паузу" в роботі над "Сватами". Крім того, Тетяні Кравченко приписують нерозділені почуття до актора Федора Добронравова — колеги по серіалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ