Today.ua

Затриманого в окупованому Криму архієпископа ПЦУ Клімента відпустили

Уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова підтвердила, що архієпископ Сімферопольський і Кримський Клімент (Кущ) справді перебуває у Київському районному відділку поліції міста Сімферополя. Про це у своєму Фейсбук повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Російська поліція розглядала рішення щодо складання протоколу, повідомила омбудсмен, висловивши занепокоєння, тим, що подібні дії чинилися по відношенню до інших громадян України, яких було затримано та ув‘язнено, а потім передано до СІЗО РФ та тимчасово окупованого Криму.

Пізніше Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова повідомила телефоном, що у діях затриманного архієпископа Климента не виявлено жодних порушень.

Архієпископ Клімента мають відпустити о 20:00 за київським часом, наголосила Людмила Денісова.

Як зазначив адвокат Микола Полозов, ахієпископа все ж таки відпустили без складання протоколу.

За його словами, архієпископ Клімент збирався їхати до українського політв'язня Павла Гриба, щоб сповідувати його та причастити.

Клімента зняли з автобуса за нібито крадіжку церковного облачення, проте пізніше збиралися звинуватити священика у нецензурній лайці в громадському місці, зазначив захісник.

Нагадаємо, окупаційна поліція Сімферополя затримала архієпископа Клімента на місцевому автовокзалі за підозрою у скоєнні крадіжки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ