Today.ua

“Затримали на хабарі в 480 тис. доларів“: ГПУ застукала на “гарячому“ Юрія Гримчака

У середу, 14 серпня, заступник міністра з питань окупованих територій Юрій Гримчак був затриманий співробітниками НАБУ і ГПУ при отриманні хабара в 480 тисяч доларів. Зазначена сума була першим внеском, який Гримчак вимагав за свої послуги від одного з забудовників. Всього чиновник повинен був отримати 1,1 мільйона доларів. Про це повідомили співробітники НАБУ.

"При одержанні частини коштів в розмірі 480 тис. дол. США. вони були затримані «на гарячому", - сказано в повідомленні.

Стало відомо, що арешт Гримчака санкціонував генеральний прокурор Юрій Луценко, у якого той свого часу працював помічником.

Згідно з матеріалами справи, Гримчак використовував свої зв'язки з керівництвом Управління охорони культурної спадщини та заповідників Міністерства культури. Дане управління очолює Олександр Єпіфанов, давно відомий торгівлею дозволами на будівництво в історично-цінних місцях, насамперед у Києві. Без такого дозволу - будь-яке будівництво незаконне.

Генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook повідомив, що Гримчак та його помічники "вимагали гроші за вплив на рішення судів і чиновників Мінкультури для прийняття замовних рішень". Він додав, що йому дуже соромно за заступника міністра.

За попередньою інформацією, це не остання підозра, яке буде пред'явлена Юрію Гримчаку по цій справі.

Раніше повідомлялося, що в Рівненській області на хабарі в 39 тисяч гривень погорів начальник Варашського відділення поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ