Today.ua

Запечене картопляне пюре з сиром та беконом: рецепт оригінальної запіканки для ситної вечері

Страви з картоплі посідають почесне місце на столах українців. Якщо у вас залишилося вчорашнє картопляне пюре, то з нього можна зробити одну пікантну і ситну страву - запіканку з сиром і хрустким беконом. Готуйте страву у великому деко, щоб вистачило на кілька прийомів їжі.

Запечене картопляне пюре з сиром та беконом

Інгредієнти:

Картоплю очистіть і наріжте скибочками.

Вершкове масло трохи потримайте при кімнатній температурі.

Підсмажте бекон і розкришіть його на дрібні шматочки.

Варіть картоплю з лавровим листом 15-20 хвилин, як на пюре. Злийте воду і викиньте лавровий лист.

Додайте розм'якшене вершкове масло і розімніть картоплю до отримання однорідної маси. Додайте сметану і молоко та продовжуйте пюрувати. Додайте сіль та перець за смаком.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму олією. На дно підготовленої форми викладіть картопляне пюре. Зверху – посипте тертим сиром.

Випікайте картопляну запіканку протягом 10 хвилин, поки сир не розплавиться і не почне підрум'янюватися.

Наприкінці додайте розфарбований бекон і посипте свіжою петрушкою.

Подавайте страву до гарячого столу.

Смачного!

Раніше повідомлялося, що в Україні очікують стрибка цін на картоплю до кінця року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ