Скумбрія - одна з найкорисніших і найсмачніших риб. Її можна запікати, маринувати, а також тушкувати з овочами, сиром, робити паштети та додавати до салатів. Якщо запекти скумбрію з картоплею, то у вас вийде одразу і основна страва, і гарнір. Порадуйте своїх близьких такою апетитною стравою на обід або вечерю.
Запечена скумбрія з овочами
Інгредієнти:
- філе скумбрії – 4 шт.
- картопля - 500 г
- помідори – 5 штук
- сіль за смаком
- паприка, мікс перців - за смаком
- спеції для риби – за смаком
- рослинна олія
Картоплю наріжте невеликими скибочками, додайте мікс перців, паприку, сіль та олію, перемішайте і викладіть на деко або у форму для запікання.
Розріжте помідори на четвертинки і викладіть зверху на картоплю. Вони пустять сік, яким просочиться риба.
Скумбрію добре випотрошіть, відріжте голову, помийте, видаліть всі кістки, щоб залишилося лише рибне філе.
На філе зробіть розрізи "сіточку", з обох боків змастіть рибу спеціями та посоліть.
Викладіть філе зверху на картоплю і відправте страву в розігріту до 180 градусів духовку на 35-45 хвилин.
Подавати скумбрію можна без соусу. Риба за цим рецептом виходить соковитою.
Раніше повідомлялося, як за 2 години приготувати мариновану скумбрію експрес-посолу.