Today.ua

Запечена скумбрія з овочами: як правильно приготувати рибу, щоб вона не була сухою

Скумбрія - одна з найкорисніших і найсмачніших риб. Її можна запікати, маринувати, а також тушкувати з овочами, сиром, робити паштети та додавати до салатів. Якщо запекти скумбрію з картоплею, то у вас вийде одразу і основна страва, і гарнір. Порадуйте своїх близьких такою апетитною стравою на обід або вечерю.

Запечена скумбрія з овочами

Інгредієнти:

Картоплю наріжте невеликими скибочками, додайте мікс перців, паприку, сіль та олію, перемішайте і викладіть на деко або у форму для запікання.

Розріжте помідори на четвертинки і викладіть зверху на картоплю. Вони пустять сік, яким просочиться риба.

Скумбрію добре випотрошіть, відріжте голову, помийте, видаліть всі кістки, щоб залишилося лише рибне філе.

На філе зробіть розрізи "сіточку", з обох боків змастіть рибу спеціями та посоліть.

Викладіть філе зверху на картоплю і відправте страву в розігріту до 180 градусів духовку на 35-45 хвилин.

Подавати скумбрію можна без соусу. Риба за цим рецептом виходить соковитою.

Раніше повідомлялося, як за 2 години приготувати мариновану скумбрію експрес-посолу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ