Today.ua

Замість параду премії: Полторак підпише указ про виплату грошової винагороди українським військовим

З нагоди Дня Незалежності України держава виплатить військовим ЗСУ грошові премії. Про це розповів міністр оборони Степан Полторак.

Він зазначив, що рішення про парад приймає глава держави Володимир Зеленський, який вирішив не проводити його в 2019 році, і міністерство буде це виконувати.

"Президент прийняв рішення про виплати премій військовим до Дня Незалежності - у нас фінансовий ресурс дозволяє це реалізувати. І я підпишу відповідний наказ про належні виплати", - сказав Полторак.

Втім, конкретної цифри виплат очільник Міноборони не назвав. Він наголосив, що в українському законодавстві слід чітко визначити, коли і з якого приводу повинні проводитися військові паради.

"І для того, щоб не існувало навколо військових парадів дискусій, нам слід чітко законодавчо визначити порядок проведення парадів. Тобто, коли і з якого приводу проводити, з якою метою", - зазначив він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський спільно з Кабінетом міністрів затвердили план святкування 28-ї річниці Незалежності, згідно з яким не планується проведення військового параду. Натомість з нагоди Дня Незалежності буде проведено Ходу Гідності, режисерами якої стали Алан Бадоєв і Олена Коляденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ