Today.ua

“Залізна завіса“: в Україну не пустили росіян, які прилетіли з Білорусі

Представник Державного прикордонного комітету (ДПК) Білорусі Антон Бичковський заявив, що після оголошення в Україні воєнного стану, до Білорусі повернули півсотні росіян, які летіли до Києва через Мінськ.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Захід".

"Починаючи з учорашнього дня (26 листопада. - Авт.) майже п'ятдесят чоловік повернули до Мінська. Це торкнулося чотирьох рейсів "Бєлавіа : трьох вчорашніх і ще одного сьогодні. Найчисленніша група повернутих була сьогодні. Якщо вчора повернулися 12 осіб, то сьогодні - 35", - повідомив Антон Бичковський.

Відзначається, що у Білорусі всі громадяни РФ були оформлені відповідно до встановленого порядку, але їх завернули українські прикордонники. Причина недопуску поки не називалася.

"Інформації від Держпогранслужби України щодо зміни порядку перетину кордону іноземними громадянами, в тому числі Російської Федерації, не надходило", - уточнив офіційний представник ДПК Білорусі.

Раніше Today.ua повідомляли, що рішення Верховної Ради про введення в Україні воєнного стану не вплине на мобільність населення. На сьогоднішній день міжнародний аеропорт "Бориспіль" працює у штатному режимі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ