Today.ua

“Закриємо школи – піднімемо зарплати вчителям“: міністр Новосад зробила несподівану заяву

Міністр освіти і науки України Анна Новосад зробила несподівану заяву. Вона запропонувала збільшити зарплати вчителям за рахунок закриття малокомплектних шкіл. Глава Міносвіти повідомила, що на сьогоднішній день середня вартість підготовки учня в Україні становить 21 тисячу гривень, а в малокомплектних школах – 100 тисяч гривень.

"Сума 100 тисяч гривень, на жаль, не говорить, що дитина отримує кращу якість освіти. Це абсолютно неефективне використання коштів. Тому потрібно працювати над мережею, її оптимізувати, робити так, щоб діти мали доступ до кращим школам. Це можуть бути опорні школи, щоб вони могли до них дістатися, мати доступ до кращих освітніх послуг", – сказала Анна Новосад.

https://youtu.be/YvQQjGZ7gkA

Нагадаємо, міністр освіти і науки Анна Новосад, яка раніше запропонувала прибрати з підручників інформацію про дружбу з Росією, попередила, що систему державного фінансування ВНЗ в Україні чекають зміни. Необхідність реформування системи вищої освіти в Україні Анна Новосад аргументує тим, що в даний час держава не може планувати, скільки і в яких напрямках знадобиться фахівців через 5-6 років.

Раніше Анна Новосад зявила, що в бюджеті немає 45 мільярдів гривень на підвищення зарплати педагогам. За словами Ганни Новосад, на виконання постанови про підвищення зарплат на 20-70%, яке прийняв Кабмін Порошенко, необхідно додатково 45 мільярдів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ