Today.ua

“Закликав усіх помолитися за Україну“: Порошенко звернувся до Бога

На Тернопільщині колишній президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко разом зі своєю родиною взяв участь у прощі та богослужіннях з нагоди 30-річниці виходу Української Греко-Католицької Церкви із підпілля, які очолив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженнійший Святослав. Під час спілкування з журналістами Порошенко наголосив, що Україна зараз проходить дуже непрості випробування і потребує молитви та об’єднання усього народу.

"Україна проходить зараз дуже непрості випробування, важкі часи. І молитва Господня, допомога Господня нам конче потрібна. Тому я сьогодні тут разом із сотнями тисяч людей. Разом з прочанами спільно просимо у Господа та Пречистої Діви Марії принести довгоочікуваний мир на Українську землю та зберегти нашу рідну країну. І я твердо переконаний у тому, що Господь принесе нам гарне майбутнє", – наголосив Порошенко.

Блаженнійший Святослав зазначив, що "хтось захищає Україну із зброєю в руках, а ми мусимо захистити, беручи участь в дострокових парламентських виборах". Він зазначив, що 21 липня – це ще одна битва за свободу і незалежність України.

Петро Порошенко, в свою чергу, сказав, що для нього честь знову побувати тут – у Марійському духовному центрі – одній з найвизначніших католицьких святинь світу.

"Це – приїзд за покликом душі. Тут абсолютно по-іншому себе відчуваєш. І приїжджати треба не тільки на службу. Приходьте звечора. Пройдіть ходою. Подивіться на сотні тисяч свічок вночі. Це неймовірно і фантастично. Візьміть участь у спільній молитві. Це назавжди залишається у Вашому серці", – сказав він.

Нагадаємо, раніше на Закарпатті у місті Свалява Петра Порошенка місцеві жителі прогнали з його передвиборного мітингу під крики “Ганьба”, звинувачуючи його в корупційних схемах в “Укроборонпрому”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ