Today.ua

“Загроза існування української нації“: Турчинов терміново звернувся до Зеленського

Олександр Турчинов, колишній глава РНБО та координатор Всеукраїнського Собору, звернувся до президента України Володимира Зеленського з приводу демографічної ситуації в країні. Звернення Турчинова опубліковане на його офіційного сайті.

Так, Турчинов закликав Зеленського невідкладно скликати засідання РНБО, присвячене протидії демографічній кризі в Україні.

Він наголосив, що згідно з даними електронного перепису, проведеного урядом наприкінці минулого року, населення України становить 37 мільйонів 289 тис. осіб, що свідчить про зменшення населення за останні роки на 11 млн.

"Смертність вдвічі більша, ніж народжуваність, дедалі більше посилюється трудова міграція, зростає статистика розлучень, Україна займає перше місце в Європі за рівнем дитячого алкоголізму, близько 100 тис. громадян помирають щорічно від наслідків паління. За неофіційними даними, в Україні налічується декілька мільйонів наркоманів, понад півмільйона хворих на ВІЛ, щорічно стається близько 10 тис. самогубств, понад 100 тис. наших співгромадян щороку захворюють на онкологію. Такі темпи скорочення населення України загрожують національній безпеці та й взагалі існуванню української нації", - заявив Турчинов.

При цьому на сьогоднішній день, за словами колишнього глави РНБО, замість того, щоб терміново створити центральний орган виконавчої влади з питань сім'ї та демографії, відбувається кампанія з руйнування залишків сімейної політики.

За словами Олександра Турчинова, необхідно невідкладно ухвалити рішення щодо підвищення розміру одноразової допомоги при народженні дітей; щодо підвищення розміру державної соціальної допомоги на дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім'ях громадян (дитячих будинках сімейного типу, прийомних сім’ях тощо); щодо розширення пільг і встановлення додаткових цільових виплат багатодітним сім'ям; щодо створення центрального органу виконавчої влади, відповідального за розробку та реалізацію державної сімейної політики.

Нагадаємо, міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет пропонує провести електронний перепис населення замість “класичного” за 5 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ