Today.ua

За Порошенка голосували переважно українці з вищою освітою, - екзит-пол

Демографічні результати національного екзит-полу щодо виборів президента показали взаємозв'язок між рівнем освіти та підтримкою того чи іншого кандидата. Про це на прес-конференції заявив заступник директора Київського міжнародного інституту соціології Антон Грушецький.

Підтримка новообраного президента Володимира Зеленского у будь-якому разі була найбільшою у всіх категоріях, проте вона знижується у категорії освіти.

"Серед людей, які мають освіту не вище середньої спеціальної, близько 75%-82% підтримали Володимира Зеленського. Так само і щодо осіб із незакінченою вищою освітою", - зазначив Грушецький.

Однак серед людей з вищою освітою Зеленський втратив декілька відсотків.

"Серед осіб із вищою освітою його рейтинг (Зеленського - ред.) знижується до 67%. Натомість серед осіб із вищою освітою 31% підтримали Петра Порошенка, за якого голосували не більше чверті тих, хто має освіту незакінчену вищу або нижчу. Чим вище освіта, тим вона більше пов'язана з голосуванням за Петра Порошенка. Хоча більшість все рівно підтримала Зеленського", - зазначив Грушецький.

Серед інших категорій різниця не така велика. За Зеленського найбільше проголосували люди віком до 30 років. Серед них - 80% проголосували за Володимира Зеленського, і 19% - за Петра Порошенка.

Далі рівень підтримки Зеленського знижується поступово з віком до 70% серед людей у віці 60 років і старше.

Натомість рейтинг Порошенка зростає потроху до 29% серед осіб віком 60 років і старше.

"Тобто, чим старші люди, тим вони більш імовірно голосували за Петра Порошенка. Але все рівно серед всіх вікових груп переважна більшість підтримала Зеленського", - пояснив Грушецький.

Нагадаємо, 3 травня в “Голосі України” було опубліковано офіційні результати президентських виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ