Today.ua

За перевищення швидкості можуть почати забирати права

Вже з наступного року Міністерство внутрішніх справ України планує внести на розгляд депутатів Верховної Ради низку законопроектів, які допоможуть зменшити кількість ДТП в Україні. Зокрема, замість стягнення штрафів, поліція хоче позбавляти водіїв прав за перевищення швидкості.

Як передає Autonews.ua, поліція вважає, що водіїв за перевищення швидкості на 50 км/год і більше потрібно позбавляти водійського посвідчення на шість місяців. Наразі ж лихачі відбуваються штрафом в розмірі від 255 до 510 грн.

Крім того, поліція взагалі хоче змінити систему штрафів за перевищення швидкісного режиму. Правоохоронці пропонують зробити штрафи вищими.

Законодавчі ініціативи поліції щодо покарань за перевищення швидкості будуть реалізовані в 2020 році. Значить, швидше за все, якщо їх затвердять, то нововведення можуть почати діяти з 2021 року. Раніше - навряд, адже законопроектам ще належить ще пройти довгий шлях від узгодження і внесення поправок до затвердження.

Нагадаємо, за словами першого заступника начальника департаменту патрульної поліції Олексія Білошицького, сьогодні водіїв "євроблях" штрафують тільки за порушення Правил дорожнього руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ