Today.ua

За бабусиним рецептом: як приготувати домашні голубці з м'ясом та рисом у духовці

Голубці - це одна з найдавніших українських страв, яку готували наші прабабусі, бабусі, мами, і зараз сучасні господині все частіше згадують своє коріння і на свята подають до столу голубці. Їх можна готувати і в духовці, і на плиті. Але запечені голубці виходять смачнішими.

Якщо ви не їсте м'ясо, можете замінити його на рибу, або додайте до начинки голубців гриби і більше овочів.

Рецепт домашніх голубців у духовці

Інгредієнти:

Промиваємо рис і відварюємо його в киплячій підсоленій воді до напівготовності.

На розігрітій сковороді з олією обсмажуємо нарізану кубиком цибулю. Додаємо натерту моркву та томатну пасту. Солимо і перчимо за смаком.

До рису додаємо засмажку, спеції, фарш та подрібнену зелень.

Капусту відварюємо в окропі, знімаємо листочки. Декілька листків викладаємо на дно каструлі. З наступних зрізаємо тверду частинку ребра і поділяємо на половину. У кожний загортаємо начинку.

Щільно викладаємо голубці в каструлі, яку ставитимемо в духовку.

Готуємо соус для голубців. Для цього змішуємо томатну пасту з вершками, розбавляємо водою та заливаємо голубці.

Запікаємо голубці їхній розігрітій духовці при 180 градусах протягом півтори години.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати ліниві голубці нашвидкуруч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ