Голубці - це одна з найдавніших українських страв, яку готували наші прабабусі, бабусі, мами, і зараз сучасні господині все частіше згадують своє коріння і на свята подають до столу голубці. Їх можна готувати і в духовці, і на плиті. Але запечені голубці виходять смачнішими.
Якщо ви не їсте м'ясо, можете замінити його на рибу, або додайте до начинки голубців гриби і більше овочів.
Рецепт домашніх голубців у духовці
Інгредієнти:
- білокачанна капуста;
- рис;
- морква;
- ріпчаста цибуля;
- м'ясний фарш;
- томатна паста;
- зелень.
Промиваємо рис і відварюємо його в киплячій підсоленій воді до напівготовності.
На розігрітій сковороді з олією обсмажуємо нарізану кубиком цибулю. Додаємо натерту моркву та томатну пасту. Солимо і перчимо за смаком.
До рису додаємо засмажку, спеції, фарш та подрібнену зелень.
Капусту відварюємо в окропі, знімаємо листочки. Декілька листків викладаємо на дно каструлі. З наступних зрізаємо тверду частинку ребра і поділяємо на половину. У кожний загортаємо начинку.
Щільно викладаємо голубці в каструлі, яку ставитимемо в духовку.
Готуємо соус для голубців. Для цього змішуємо томатну пасту з вершками, розбавляємо водою та заливаємо голубці.
Запікаємо голубці їхній розігрітій духовці при 180 градусах протягом півтори години.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати ліниві голубці нашвидкуруч.