Today.ua

За 28 років українці вже зачекалися: У Зеленського готують доленосне рішення

У Зеленського готують доленосне рішення. Галина Янченко, п'ятий у списку від партії "Слуга народу", повідомила, що одним з найбільш пріоритетних для партії рішень буде зняття недоторканності з народних депутатів. Згідно з її заявою, партія Зеленського у Верховній Раді готова співпрацювати з іншими політсилами для зміни Конституції. Янченко висловила надію, що в новій Раді знайдуться партії, які готові допомогти в знятті недоторканності, так як за 28 років українці вже зачекалися.

Представник "Слуги народу" також зазначила, що є політична воля, щоб зробити обмеження недоторканності високопосадовців.

Відзначимо, щщоб конкретний обранець позбувся депутатської недоторканності, потрібне спеціальне рішення Верховної Ради. Іноді для цієї процедури не вистачало голосів.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія (ЦВК) продовжує отримувати протоколи з окружних виборчих комісій з результатами голосування. На даний момент вже опрацьовано 95% протоколів. Як і раніше лідирує політична партія «Слуга народу». У багатомандатному виборчому окрузі за партію Зеленського проголосувало 43,13% виборців. Також кандидати від партії перемагають у 129 мажоритарних округах. Так, партія Зеленського «Слуга народу» зможе сформувати однопартійну більшість, отримавши 253 мандати з 450.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ