Today.ua

З завтрашнього дня в Україні закривають дві області через коронавірус

З завтрашнього дня, 28 березня, у зв'язку з активним поширенням коронавірусу в Україні буде обмежено в'їзд в Донецьку і Луганську області. Таким чином, з інших регіонів країни на Донбас потрапити не можна буде. Про це повідомляє пресслужба операції Об'єднаних сил в Facebook.

В штабі ООС наголосили, що для протидії поширенню коронавірусу з 28 березня вводиться обмеження на перетин лінії проведення операції Об'єднаних сил з боку Харківської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

"Дозвіл на виїзд і в'їзд до району проведення ООС буде надаватися громадянам і транспортним засобам, які здійснюють логістичне забезпечення життєдіяльності регіону. Просимо ставитися з розумінням до запровадження зазначених вище обмежень", - йдеться у зверненні штабу ООС.

Нагадаємо, у середу, 25 березня, Кабінет міністрів України прийняв рішення продовжити карантин через коронавірусну інфекцію ще на 30 днів — до 24 квітня. Також було введено режим надзвичайної ситуації по всій території країни.

Крім того, український уряд постановив ввести кримінальну відповідальність за незаконний експорт товарів протиепідемічного призначення. Подібні дії будуть каратися позбавленням волі до 3 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ