Today.ua

“З-за океану надали недоторканість“: Дубінський заявив про “договірняк“ між Порошенком і новою владою

Петро Порошенко, п'ятий президент України, наприкінці листопада 2019 року отримав понад 33 млн грн прибутку від відчуження цінних паперів і корпоративних прав. Таку інформацію оприлюднено в декларації лідера "Європейської солідарності", поданої 3 грудня 2019 року.

Офіційний дохід Порошенко отриманий від "Центрально-Європейської кондитерської Компанії" (ЦЄКК), кінцевим власником якої через нідерландську Roshen Europe B.V. віднедавна став син політика - Олексій Порошенко.

Корпорація Roshen, в свою чергу, підтвердила, що колишній глава держави перереєстрував частину свого кондитерського бізнесу Roshen на старшого сина Олексія.

Цю ситуацію прокоментував одіозний нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський.

"Петро Порошенко спокійно йде від конфіскації своїх активів, робить це абсолютно цинічно. Далі вдаючи з себе лідера опозиції. У той час, як влада нічого не робить, щоб виписувати підозри і посадити його. Я це розглядаю виключно як договірняк і дані йому з-за океану гарантії недоторканності", - заявив Дубінський.

Раніше повідомлялось, що контроль над ЦЄКК перейшов до Порошенка-молодшого в результаті отримання корпоративних прав на нідерландську Roshen Europe B. V., яка володіє 85% ЦЄКК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ