Today.ua

З сьогоднішнього дня водії повинні їздити з увімкненими фарами

З сьогоднішнього дня, 1 жовтня, всі водії в Україні повинні включати денні ходові вогні або ближнє світло фар, перебуваючи за межами населених пунктів. Такі вимоги передбачені пунктом 9.8 Правил дорожнього руху.

Зазначається, що з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути включені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності – ближнє світло фар. Тим, хто забуде включити ходові вогні або ближнє світло фар, загрожує штраф у розмірі 425 гривень.

Дія цього правила поширюються на всі транспортні засоби, які рухаються по дорозі в світлий час доби. Так як за межами населених пунктів машини їдуть на великій швидкості, включені фари або ходові вогні дозволяють зустрічним водіям вчасно побачити на дорозі автомобіль, відреагувати на нього і уникнути можливої ДТП.

Головною причиною ДТП є перевищення швидкості руху. За інформацією поліції, в період з січня по квітень 2019 року в Україні сталося 47445 дорожньо-транспортних пригод, в яких загинуло 822 людини.

Нагадаємо, в середу, 2 жовтня, у Києві біля стін Верховної Ради власники "євроблях" планують провести черговий пікет з вимогою до влади зробити доступною процедуру розмитнення авто. Організатором цієї акції виступає ГО "Авто Євро Сила".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ