Today.ua

З київського метро назавжди зникнуть жетони: коли це станеться

Останній день користування жетонами у київському метро - 31 жовтня. Тобто до повного виведення цих засобів оплати за проїзд з обігу залишилося 207 днів. Про це повідомили у столичній підземці.

У подальшому пасажири зможуть сплатити за проїзд лише електронними засобами.

Для пасажирів, які нечасто користуюся метрополітеном, на підприємстві порекомендували сплачувати "Карткою метро". При поповненні на 50 поїздок кожна з коштуватиме не 8 гривень, а лише 6,5 грн.

Термін дії картки становить 1 рік та після кожного використання подовжується автоматично.

Зазначається, що після використання поїздок робочу картку можна повернути у касу та отримати назад заставну вартість.

Поповнювати ж картку метро можна готівкою в автоматах на кожній станції, а також банківською карткою або готівкою у касі.

Пільговим категоріям доведеться проходити через ручний контроль з оригіналом посвідчення.

Діти до 7 років та школярі-кияни, за наявності учнівського квитка, мають право безкоштовного проїзд. Учні інших міст сплачують проїзд на загальних підставах, йдеться у повідомленні.

Утім, деякі користувачі не дуже зрозуміли, навіщо повністю скасовувати жетони як засіб одноразової сплати за проїзд, не даючи альтернативи гостям столиці чи людям, які користуються підземкою лише час від часу.

Нагадаємо, у Києві нові станції метро “Мостицька” і “Проспект Правди” в мікрорайоні Виноградар будуть відкриті в грудні 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ