Today.ua

З дітьми не уживуться: ТОП-3 породи особливо небезпечних і агресивних собак

Породи собак, які були виведені як бійцівські і мисливські, не призначені для життя в сім'ї. Деякі з них внесено в перелік "потенційно небезпечних", а значить їх особливо ризиковано заводити сім'ям з маленькими дітьми. Впоратися з такою собакою зможе тільки досвідчений господар, який щодня буде дресирувати пса під наглядом кінолога. Представляємо до вашої уваги ТОП-3 найбільш небезпечних і непередбачуваних порід.

Пакистанський мастиф

Ця порода була виведена для полювання на великих хижаків і для собачих боїв. Пакистанський мастиф надто агресивний і його господар повинен мати твердий характер. Якщо собаку боятися, вона це обов'язково відчує. Дітей ці пси не люблять, і можуть бути для них небезпечними. Собаки цієї породи розумні, але дресирувати їх не просто. Вони не уживаються з іншими тваринами, можуть вбити у бійці іншу собаку, проявляють агресію, якщо їх дражнити. Тримати таку собаку потрібно виключно в приватному будинку, на прив'язі у дворі.

Алабай

Ця порода була виведена для охорони стада і вдома господаря. Зі свого сторожової функцією собаки справляються відмінно. Вони здаються абсолютно дикими і не домашніми. До дітей алабаї байдужі, так само як і до ніжності з боку господаря. Для цих собак важлива свобода, рух і їх почуття власної гідності. Їх дресируванням повинен займатися тільки досвідчений собаківник, інакше собака нікого іншого слухатися не буде.

Американський бандог

Представники цієї породи походять одночасно від трьох порід. Це сторожові пси, які поважають і слухають тільки одного господаря, якому служать. З дітьми бандог ужитися може, тільки якщо вони не будуть його чіпати і дражнити. Ця собака може вселити страх одним своїм зовнішнім виглядом. Вона вперта і напрочуд енергійна. Спеціально заподіяти вам шкоду бандог не здатний, однак якщо його розізлити, то можливо все.

Раніше повідомлялося, які породи собак без правильного виховання можуть стати агресивними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ