Today.ua

В Україні стартувало ЗНО-2019: що важливо знати

У вівторок, 21 травня, в Україні розпочалась основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) 2019 року. Першим абітурієнти здавали тестування з математики. Про це повідомили в прес-службі Українського центру оцінювання якості освіти.

Цього року абітурієнти будуть здавати ЗНО з 11 предметів. Обов'язкове тестування - тести з української мови та літератури, а також історія або математика на вибір. Абітурієнти також можуть складати іспит з іноземної мови (англійська, німецька, іспанська та французька), хімії, фізики, біології та географії.

Важливо знати, що доступ у пункти проведення ЗНО буде дозволений тільки за наявності:

При неможливості пред'явлення оригіналу сертифіката, паспорта або іншого документа, серія та номер якого зазначені в сертифікаті, або за умови надання копій цих документів абітурієнт в пункт проведення ЗНО не допускається.

Учасникам ЗНО також необхідно подбати, щоб чорнило в їх ручках було насиченого чорного кольору (краще взяти відразу кілька таких ручок).

У пункти проведення ЗНО не допускаються абітурієнти із засобами зв'язку, пристроями зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, друкованих і рукописних матеріалів, а при проведенні тестування з математики в перелік заборонених потрапляють також лінійка, олівець, циркуль, калькулятор та ін.

Відомо, що на ЗНО-2019 зареєструвалися понад 354 тис. абітурієнтів.

Основна сесія ЗНО закінчиться тестом з хімії - 13 червня. Результати тестування будуть оголошені до 25 червня.

Нагадаємо, з 2021 року в Україні істотно зміниться система здачі зовнішнього незалежного оцінювання для випускників шкіл. Майбутні абітурієнти будуть здавати більше обов'язкових предметів, а тестування з української мови та математики будуть мати два рівня складності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ