Today.ua

Южаніна вибачилася перед власниками “євроблях“

Голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна не знає, яким чином допомогти власникам автомобілів з європейської реєстрацією, які не змогли розмитнити свої "евробляхи" під час дії пільгового періоду. Про це повідомляє Аutonews.ua.

За її словами, близько 10 відсотків автомобілістів не розмитнили свої транспортні засоби зі знижкою, через своє погане фінансове становище.

Депутат зазначила, що їй доводилося зустрічатися з такими людьми, у яких часто багато дітей і їм банально не вистачає грошей.

Політик не знає, яким чином можна допомогти громадянам, які стали заручниками такої ситуації, тому попросила у них вибачення.

"Якщо ми встановимо пільги хоча б для якоїсь категорії населення, то цим одразу скористаються зовсім інші люди", - висловила впевненість Южаніна.

І саме тому Верховна Рада пільги тим, хто не встиг, не продовжуватиме, — сказала глава податкового комітету.

"Я не знаю як їм допомогти, і тому прошу у них вибачення", - вибачилася Южаніна перед тими, хто не може розмитнити авто з-за того, що просто не має коштів.

Відзначимо, в Україні зараз налічується близько 263 тис автомобілів з порушенням строку тимчасового ввезення або транзиту. І якщо власники "євроблях" до 24 травня їх не розмитнять, що обійдеться їм вже у повну вартість, без усіляких знижок, водіям загрожують "драконівські штрафи", до 170 тисяч грн, а також конфіскація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ