Їжа відчувається інакше: як кава впливає на смакові рецептори

Автор: Оксана Житнюк

Регулярне вживання кави змінює роботу смакових рецепторів, через що їжа відчувається зовсім інакше. До такого висновку дійшли данські вчені з Орухсского університету.

Їжа відчувається інакше: як кава впливає на смакові рецептори - today.ua

За словами вчених, любителям кави їжа може здаватись більш солодкою і менш гіркою.

При цьому ароматний напій ніяк не впливає на сприйняття запахів, а ось на смак їжі - так. В експерименті брали участь 156 добровольців, у яких тестували нюх і смакові відчуття до і після того, як вони випивали каву.

Керівник дослідження Олександр Вік Фьельдстад розповів, що люди після вживання кави ставали більш чутливими до солодощів і менш чутливими до гіркоти.

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

Тіна Кароль показала наймодніший тренч весни 2024 року

Наймодніші джинси весни-літа 2024 року: який денім актуальний у новому сезоні

Експеримент провели також із кавою без кофеїну, щоб виключити його вплив на організм, однак результати виявилися аналогічними, тому справа тут не в кофеїні.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Ймовірно, такий ефект створюють якісь гіркі речовини в каві. Цим можна пояснити, чому людям подобається разом з кавою темний шоколад. Його смак стає набагато м'якшим, тому що гіркота приглушена, а солодкість підвищена", - сказав дослідник.

Раніше повідомлялось, що кава може змінити ваше сексуальне життя.