Today.ua

“Європейська Солідарність“ йде у “глибоку“ опозицію: у Порошенка пояснили, чому

Новообрана народним депутатом від партії "Європейська Солідарність" віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що фракція партії Порошенка позиціонує себе як опозиція у новій Верховній Раді за порушення президентською партією "Слуга народу" демократичних принципів і законів.

"Ми почали позиціонувати себе як опозиція у зв'язку з тим, що деякі підходи і деякі пропозиції "Слуги народу", на нашу думку, кардинально суперечать взагалі демократичному підходу та дотримання норм закону", - підкреслила Климпуш-Цинцадзе.

Команду Порошенка дуже турбує те, як зараз проходять засідання підготовчих груп і дискусія щодо розподілу і кількості людей в комітетах і керівництві комітетами.

Климпуш-Цинцадзе також зазначила, що бачить тенденцію до створення "кишенькової опозиції" з числа всіх депутатів-мажоритарників.

"Якщо ініціативи монобільшості будуть йти врозріз з державними документами, які вже прийняті і є вираженням суспільних настроїв , то до таких ініціатив ми ("Європейська Солідарність. - Авт.) будемо перебувати в опозиції. Напевно, правильніше було б говорити, що це поки що залежить від того, яку позицію займатиме партія "Слуга народу", - резюмувала Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, у Верховній Раді 9-го скликання, перше засідання якої відбудеться 29 серпня, політична партія «Слуга народу» складе коаліцію з партіями «Батьківщина» і «Голос». У ВР нового скликання працюватиме 23 парламентських комітети. Партія “Слуга народу”, яка за результатами позачергових виборів отримала більшість у Раді, вже розподілила місця у комітетах між іншими політсилами та позапартійними нардепами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ