Today.ua

«Євробляхери» відступили: пункти пропуску на кордоні розблоковані

Усі під’їзні шляхи, які ведуть до пунктів пропуску на західному кордоні з Україною і які були перекриті учасниками акції на автомобілях з іноземною реєстрацією, повністю розблоковано. Про це повідомили у прес-службі ДПСУ.

"Роботу усіх пунктів пропуску на ділянці західного кордону нормалізовано. Заходи прикордонного контролю й пропуску через державний кордон учасників міжнародного руху здійснюються у встановленому порядку", - зазначили у відомстві.

Як повідомлялося, учасники акції на "євробляхах" блокували під’їзні шляхи до 10 пунктів пропуску на кордоні з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, що призвело до заторів та значно ускладнило перетин кордону учасниками міжнародного руху.

Нагадаємо, власники автомобілів на єврономерах протестували через набуття чинності нових законодавчих норм про легалізацію ввезених із порушенням митного та податкового законодавства автомобілів із європейською реєстрацією. У зв'язку з протестами правоохоронці Львівської області відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) Кримінального кодексу України.

Today.ua повідомляв, що Кабмін затвердив тимчасовий порядок розмитнення "євроблях".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ