Today.ua

“Євробляхерів“ розділять на дві категорії: як зміниться вартість розмитнення

Міністерство інфраструктури введе різні правила розмитнення для "евробляхерів", попередньо розділивши їх на дві категорії. Таке рішення прийняли міністр інфраструктури Владислав Криклій, голова Державної митної служби Максим Нефьодов, а також народні депутати, представники Державної фіскальної служби і громадських організацій.

Зазначається, що здешевлення розмитнення має стимулювати ринок, тому необхідно розробити прозорі механізми цього процесу.

Міністерство запропонувало розділити автомобілі на дві категорії з різними ставками розмитнення. У першу групу увійдуть більш старі транспортні засоби, які вже завезені в Україну. Ця категорія може отримати єдину ставку розмитнення. У другу групу увійдуть нові автомобілі, для яких передбачена спеціальна формула розмитнення.

Глава ДФС Максим Нефьодов підтримав цю пропозицію і заявив, що його відомство вже працює над тим, щоб до кінця 2019 року запустити необхідний калькулятор розрахунку платежів.

Нагадаємо, народні депутати затвердили законопроект, який передбачає відстрочку до 31 грудня 2019 року за введення "драконівських" штрафів за порушення ввезення "евроблях". Вже з січня 2020 року штрафи за правопорушення виростуть до 170 000 грн.

Раніше повідомлялося, що українці, які незадоволені митним оформленням автомобілів з іноземною реєстрацією, можуть поскаржитися на неправомірні дії співробітників митниці через онлайн-систему скарг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ