Today.ua

“Євробляхери“ заблокували роботу митниці: мітингувальники палять шини та вимагають зустрічі з керівництвом

Сьогодні, 12 листопада, власники авто з іноземною реєстрацією заблокували роботу Івано-Франківської митниці. Про це повідомив речник патрульної поліції Івано-Франківська Микола Гурак.

Зазначається, що причиною протесту автомобілістів є прийняті Верховною Радою України зміни до законів щодо нової моделі оподаткування та оцінки вартості авто, ввезених з-за кордону. Якщо раніше ринкову вартість автомобілів визначали брокери, то тепер ввели автоматизовану оцінку за спеціальною програмою, яка, на думку протестувальників, невиправдано завищує вартість транспортних засобів.

В акції протесту взяли участь близько 50 учасників. Всі вони виступали проти необгрунтованого збільшення митних платежів та вимагали зустрічі з начальником митниці.  За словами автомобілістів, місцева митниця самовільно встановлює тарифи на розмитнення авто, на власний розсуд, що не є законним.

Активісти запалили три шини та на деякий час заблокували роботу митниці. Пікетувальники не задоволені роботою митників і заявили, що будуть відстоювати свої права і далі.

Нагадаємо, лідер організації "Авто Євро Сила" Олег Ярошевич спалив свій Land Rover у знак протесту на закон про легалізацію "євроблях".

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ