Today.ua

YES: Порошенко гарантує чесні вибори

У столиці України по 15 вересня проходить традиційна щорічна зустріч Ялтинської європейської стратегії (YES). Обговорити сьогоднішні проблеми і підготовку до майбутніх критичних змін на планеті до Києва на конференцію, організовану міжнародним форумом YES в партнерстві з Фондом Віктора Пінчука, приїхали близько 400 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів та експертів з 28 держав.

У цьому році 15-а, ювілейна зустріч YES присвячена темі «Майбутнє покоління всього». Протягом останніх чотирьох років однією з основних тем саммітів YES є війна на Донбасі і окупація Росією Криму. Рік тому прем'єр-міністр Великобританії (2010-2016 роки) Девід Кемерон визнав, що Захід виявився не готовий до агресії РФ проти України. І додав: «Це ніщо не може виправдати».

Президент Петро Порошенко під час виступу на Ялтинській конференції заявив, що гарантує в Україні чесні, вільні і демократичні вибори.

"Майбутнє України в значній, якщо не вирішальною, мірою точно залежить від виборчого циклу. Я як Президент твердо гарантую вільні, чесні, демократичні вибори - вибори глави держави, нового парламенту і вибори органів місцевого самоврядування. Ми захистимо свободу волевиявлення громадян", - заявив Петро Порошенко.

Як повідомляли раніше Today UA, Президент України Петро Порошенко висловив обурення визнанням Верховним судом Росії законним вироку українському журналісту Роману Сущенку, засудженого російським судом до 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ