Today.ua

Єдиний електронний квиток запрацював: що слід знати киянам

У Києві в громадському транспорті запрацюва Єдиний електронний квиток (е-квиток). Електронний квиток - це один з видів е-квитка, який дійсний на всі види комунального транспорту. Киянам розповіли, що е-квиток можна придбати у 10 касах метро ( "Академмістечко", "Арсенальна", "Видубичі", "Хрещатик", "Лісова", "Майдан Незалежності", "Почайна", "Сирець", "Теремки").

Єдиний електронний квиток можна використовувати на спеціальних турнікетах, які вже встановлені на деяких станціях метро.

У наземному транспорті електронний квиток потрібно піднести до валідатора, тоді на табло висвітиться "картка дійсна".

Киянам і гостям столиці розповіли, що з е-квитком можна користуватися всіма видами громадського транспорту.

Єдиний електронний квиток повинен замінити проїзні на окремі види транспорту. Поки картка працює в тестовому режимі. Але незабаром контролери на маршрутах будуть перевіряти за допомогою спеціальних приладів, як пасажири сплачують поїздки е-квитком.

Відзначається, що десь до осені можна буде користуватися як новим квитком, так і старою системою оплати проїзду.

Важливо знати, що купивши єдиний електронний квиток (за 50 гривень. - Авт.), Пасажир повинен буде зареєструвати його на сайті в особистому кабінеті і далі поповнювати на потрібну кількість поїздок в терміналі, за допомогою інтернет-банкінгу або в спеціальних пунктах продажу.

Стало відомо, що е-квиток вигідно поповнювати на велику кількість поїздок. Якщо поповнити відразу на 50 поїздок, то кожна обійдеться в 6,50 гривні.

Також варто нагадати, що у столичному метрополітені вже використовується в якості електронного квитка "Картка киянина", яка дає можливість ідентифікувати і вести облік пільгових пасажирів підземки і на підставі цих даних компенсувати проїзд пільговиків з бюджетних коштів.

Головне пам'ятати, що "Картка киянина" - це єдиний документ для пільговиків і в комунальному наземному транспорті. Кількість транспортних поїздок по картці не лімітовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ