Today.ua

“Є вертоліт, екіпаж і медперсонал“: Аваков запевняє, що Україна готова забирати своїх громадян, що заразились коронавірусом

Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ України, запевняє, що наша держава готова до евакуації заражених коронавірусом громадян. Про це він сказав в ефірі програми "Право на владу" на одному з українських телеканалів.

Так, за словами Авакова, українців, які заразилися коронавірусом Covid-19, будуть доставляти в лікарні на спеціальному вертольоті.

Йдеться про вертоліт Мі-8, який вже заступив на цілодобове чергування в системі Державної служби з надзвичайних ситуацій. При цьому, за словами Авакова, підготовлено також екіпаж і необхідний склад медичних працівників.

"Ми технічно готові значною мірою реагувати. Зокрема, один вертоліт став на чергування з сьогоднішнього вечора (27 лютого, - ред.). Це спеціальний вертоліт Мі-8, обладнаний для транспортування інфекційних хворих. Є екіпаж, і, відповідно, медперсонал. Ці люди працювали в Конго під час епідемії Ебола, виконували роботи по евакуації хворих і рятувальні операції. За один рейс такий вертоліт може взяти на борт 4-6 хворих", - зазначив глава МВС.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що коронавірусом захворіли вже 5 українців, однак вони перебувають за межами нашої країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ